Underbar dag

Det var tomt på Café Opera igår, det var nog ösregnet som höll folk hemma. Jag stannade inte där utan var gtacksam för att jag bor nära och strax hemma igen.

Blev glatt överraskad över strålande sol på morgonen och skyndade mig ner till Promenade des Anglais och vandrade i några timmar. Inte många som badade men det var nog 17 grader varmt i luften. Att kunna gå omkring i denna härliga omgivning i slutet av november i sol och ljus tillhör livets högsta goda för mig. Att få ett lånekort står högt på önskelistan men toppar inte mina vandringar längs havet.

Det är inte vanligt med vegetariska restauranger här men det finns en känd sådan i hamnen, La Zucca Magica och ja maten ÄR magiskt god. Eftersom jag inte åt på Opera igår unnade jag mig en s.k. meny för 20 euro och fick en lunch som jag aldrig glömmer. 4 gånger kom servitrisen med en tallrik med en utsök liten rätt. Även karaffen med vatten var vacker. Jag har aldrig träffat en fransman som höjer på ögonbrynen för att jag beställer vatten till maten, vare sig i privata sammanhang eller ute på restaurang. I Sverige har jag råkat ut för alltför många gånger att jag ska förklara varför jag väljer alkoholfritt. Dessutom blir man särbehandlad och uppfattas som jobbig på något sätt. Ett mycket trist bemötande sannerligen.

Stranden är vacker även efter solnedgången kunde jag se då jag tog den vägen hem vid halvsextiden.

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

5 Responses to Underbar dag

 1. Ingrid Lindberg says:

  Hej,skönt att solen kom efter regnet,
  vilken härlig restaurang du hittade,
  Du verkar uppskatta maten
  du har väl läst på f.b. att jag är sjuk,
  lite jobbigt men det går nog över.
  Bra att Magnus fått tag på en lägenhet.
  Hejdå hälsningar Ingrid.

  • Lena says:

   Hej, nu blir det inget bloggande på ett tag. Är ute med hitresta vänner och har trevligt. Hoppas du är frisk snart ! Hjärta-hälsning ! Lena

 2. Thomas Jansson says:

  Tjena!
  Blir ju helt sjuk av att titta på bilderna och läsa om dina dagar i Nice. Jag var i Villefranche och firade min 40-årsdag där. Snarare hade jag rymt från Umeå eftersom mina kompisar hade hotat med att jag skulle få hoppa bungy-jump från en hög jävla kran. No way, José! Jag stack och när jag kom tillbaka var kranen väck.
  Lev gott!

  Thomas

  • Lena says:

   Hej Thomas, Kul att höra av dig här ! Vi ses i Kalix till sommaren och kanske planerar framtida rivieraäventyr . Hoppas ni får snö och lagom kallt så ni kan vara ute. Fridens !

  • Lena says:

   Viilefranche är fint !! Och oftast lite varmare än Nice.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>