Speleman och barnpizza

Skrev förra söndag att affärerna har söndagsstängt. Då var jag ute på förmiddagen och visste inte att de stora affärerna såsom HM, Zara ,Lafayette m.fl. har öppet till 21.00 på söndagarna. Förmodligen öppnar de sent. Bagerierna har öppet på förmiddagen.

Jag gick in till Zara för att fråga när de stängde och märkte att jag inte fick hostanfall som jag brukar få i klädaffärer. Det är nog så att de dagliga  timmarna vid havet gör att mina luftrör tål mycket mer nu än de gör i Göteborg. En insikt som gör mig så glad.

Jag satt i solen på en blå stol på förmiddagen och njöt av en duktig klarinettist. Han spelade jazz och klassiskt. De flesta går bara förbi men trots det så beräknar jag att han fick ihop ca 700:- på 3 timmar. Hans CD kostade 10 euro.

Efter lunch och tupplur gick jag till det trevliga biblioteket Louis Nucera . För att få lånekort måste jag ta med foto, idkort, och intyg på att jag bor här. Jag ska be Mme Jeannerret  om ett intyg. Jag kommer att vara Nice-bo på vintrarna och behöva låna en hel del böcker.

Brukar avstå från pizza men ikväll tog jag med mig en barnpizza hem. Jättegod och lagom stor . P har bjudit mig att äta lunch hos honom på tisdag men idag har jag bett att få skjuta upp lunchen till i mitten av december.

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 Responses to Speleman och barnpizza

 1. Ingrid Lindberg says:

  Härligt att du mår bättre o hostar mindre,Han tjänade bra klarinettisten,
  säkert vacker musik,bra att du kan få låna böcker där på biblioteket.
  God avslutning med en barnpizza,jag har aldrig orkat en hel pizza,(vuxen)
  Ha det bra ♥Ingrid.
  .

 2. lara says:

  Hej Lena!

  Här regnar och regnar… Och är mörkt, hemskt mörkt! Dina bilder från stranden är inspirerande: solen, havet, palmer, klarnettist… Tack för dem! Roligt att du verkar vara frisk igen.

  Take care,

  Lara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>