Regnar

IMG_4050IMG_4036Nu har en regnperiod kommit och jag får ro att pyssla hemma mera. Idag skickade jag iväg ett brev som varit påtänkt en längre tid. Handlar om foto-utställningen som ska visas på hemvändaredagarna i Kalix till sommaren. Brevet skickades till en nyckelperson, han lär bli förvånad, Uno-x.

Igår betalade jag 8€ för en cappuccino, så kostar det på ett av världens finaste hotell. Å andra sidan hade jag kunnat sitta hela kvällen i baren och lyssna på livemusic om jag ville. Den vänliga servitören sa – Are you staying with us tonight ?  Hade katten varit lite mer alert hade jag stannat längre.

Nu befinner jag mig på ett bibliotek som är full av ungdomar som pluggar. Jag skulle verkligen inte vilja byta med dem. Livet är så mycket hårdare för de flesta än då jag var ung. Nu kan man läsa i tidningen att Frankrike också kan hamna i ”eurokrisen”. Redan nu finns ca 8 miljoner mycket fattiga i detta land. Ett oerhört lidande som jag blir påmind om varje dag, många gånger om dagen. Värst är det att se så många hemlösa äldre kvinnor. Hur ska det se ut om ”eurokrisen” kommer hit. Ungdomar och andra för den delen dras väl då till fascistiska grupper och försvårar livet för många som redan har det nog svårt.

I IMG_4038morgon kommer jag åka upp i bergen igen. Till Peille.

 

 

 

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One Response to Regnar

 1. Ingrid Lindberg says:

  Vad hemskt att det finns så många fattiga människor där,
  speciellt gamla människor,så tragiskt.
  Jag minns första gången jag såg en hemlös människa i Stockholm,
  jag blev jättechockad.Nu finns det ju hemlösa i Luleå också,
  men de syns inte till på samma vis.
  Hälsningar från ♥Ingrid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>