Omodern toalett

Imorse drack jag 2 stora koppar te efter frukosten som alltid innebär 2 stora kaffelatte med tilltugg. Halsinfektioner brukar ge med sig snabbare av överdriven konsumtion av varma drycker. Fungerade även denna gång, tog sedan bussen till Menton och var i stort behov av toalett  innan tåget till Ventimiglia avgick. Gick runt runt inne på stationen men ingen toalett… Ville helst inte gå på någon restaurang längre bort i samhället. Behovet trängde på alltmer. Jag gick ut på spårområdet och såg till sist  tack och lov en toalettskylt. 10 och 20 euromynt skulle stoppas i ett myntfack och dörren låstes upp. Jag gick in och stängde dörren och det var mörkt någon sekund innan den automatiska låsningen slog till och då tändes lampan. Ganska stort toalettrum men bara ett HÅL i golvet i ena hörnet. Usch jag minns för många år sedan dylika toaletter i Paris. För att komma ut var jag tvungen att trycka på en röd knapp samtidigt som jag tryckte ner handtaget. Kände mig mycket lättad då pärsen väl var över.

Framme i Ventimiglia fick jag telefonsamtal från M i Sverige. Han hade problem med sitt arbete, ganska allvarliga sådana.

Marknanden var enormt stor och jag hittade både rivjärn och skärbräda. Köpte lite grönsaker och valnötter i saluhallen. Ventimiglia är nog en mysig liten ort men jag tänkte att jag åker en annan gång och ser mig omkring då det inte är marknad. Var för trött idag.

 

 

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

3 Responses to Omodern toalett

 1. Ingrid Lindberg says:

  Skönt att det ordnade sig till slut,även om det var en besvärlig toa.
  Man undrar hur alla äldre o handikappade klarar av att gå på toa,
  på de ställen i Nordafrika o andra länder som fortfarande har ”hål i golvet”
  Det verkar jättejobbigt att fixa det hela,Ha det bra Lena hoppas att du mår bra.
  ♥-hälsningar syster Ingrid.

 2. Ingrid Lindberg says:

  Ps:Hoppas att det ordnar sig för M, med jobbet.

 3. Lena says:

  Tack nu mår jag bra igen :-) Hjärtliga hälsningar ! systern Lena. Ha en skön söndag !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>