Olika sorts kommunikationsmöjligheter

Igår kväll då jag kommit ”hem” till friden, mitt rum, på Hotell Gästis (Varberg) ringer mobilen. Det var Lena som just då befann sig vid Hönskoop för att mata och ta in både de små och tonåringarna som alla befann sig ute i hönsgården. Hon hade ringt några andra i koopet och det var bara röstsvarare på. Hon ville bl.a. veta hur många av varje sort det finns totalt. Jag sa att jag tror att det är 8 små och 17 stora.

När vi slutat prata och jag ätit kvällsbuffén tänkte jag att det är säkert svårt och tidskrävande att  ensam dels fånga kycklingar och sedan bära in dem en och en genom dörren. Och kanske det finns 9 stycken..  en gömd skulle i så fall drabbas av att  vara ute ensam på natten.

Därför skrev jag till Hönskoopets slutna FB-grupp och berättade om Lenas situation. Inte alltid alla är tillgängliga via mobiltelefon, inte alltid alla sitter vid datorn . Men i detta fall var det flera som snabbt reagerade på FB-inlägget och ringde Lena. Lotta skrev att det var 9 kycklingar som skulle tas in. Det bästa var att Hanna tog med sonen Osborn och gick och fångade in småkycklingarna. Barn är mycket bättre på den konsten! Själv skickade jag ett sms till Lena för att rätta till siffran. jag visste just då inte att Hanna redan var på plats.

Att vara fjorton medlemmar med ambitionen att ha 2 flockar med 20 hönor och 3 ? tuppar i varje verkar vara lagom. När något händer akut som igår finns det alltid någon vid datorn eller mobilen att nå.

Förr, då jag växte upp fanns det inte möjlighet att kontakta varandra via sms, mobilsamtal , email eller facebook.  Det var fast telefon eller telegram som gällde då.

Idag lästa jag på Koopets FB-sida att de har hunnit med många förbättringar denna lördag. Hönsgården är nu avdelad så att småkycklingarna kan tas in via deras lucka. Snart har de lärt sig att gå uppför trappan själva.

I kväll fick jag tillfälle att berätta om Sjöbergens Hönskooperativs existens och mitt bloggande för Jan Myrdal och 3 andra människor under en intressant, trevlig och god middag i Myrdals lilla kök.

Det är inspirerande att vara med i ett Hönskoop, hjälpa till med Jan Myrdalbiblioteket då och då och att få ta hand om ett barnbarn en dag i veckan! IMG_9297IMG_9908IMG_0238IMG_9565IMG_0273

 

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>