Ingen rädder för vargen här

Marina och jag gjorde en utflykt till Saint-Martin-Vesububie som är beläget högt högt uppe i bergen. Vardagar kan man åka buss dit 09.00 och därifrån 13.00. Smala slingrande vägar som jag inte skulle våga åka bil på. Väl framme så möttes vi av blå himmel och sol om än kallare än i Nice. Kändes fint att titta på snön som fanns på toppar lite högre upp. Har hört att det snöar nu i Göteborg…jag kommer hem snart men kanske inte precis därför. I Saint-Martin-Vesubie kan man ägna sig åt olika sporter eller titta på vilda djur exempelvis vargar. Vargarna har 2,5 ha mark och det finns vargguider att tillgå.( www.alpha-loup.com). Efter att ha vandrat runt i den gamla delen av byn tittade vi in i Mediateket som innehöll ett jättefint bibliotek. När vi fikat var det dags för den svindlande återresan.

I Nice finns ett Cinematek i Acropolis. Kostar endast 2€ per föreställning och 1€ medlemskort. Jag hade för mig att jag någon gång sett en bra film av David Lynch men filmen Sailor and Lula som vi såg var vedervärdig. Skön salong i vilket fall och många olika föreställningar varje dag. Ikväll tänker jag se en film som kallas Honeymoon.

Hemlängtan har drabbat mig och när jag såg att min viktigaste medicin inte räcker till 1/2 kunde jag med gott samvete boka om till 21/1. SAS tar 500:- i ombokningsavgift och mitt ekonomiska sinne :-) tillåter inte enbart hemlängtan som skäl för att betala ombokningsavgift. Men det är bara ibland som jag tänker på att det blir skönt att komma hem. Idag hade jag härliga timmar på stranden och nu sitter jag på det fina biblioteket.IMG_3992IMG_3990IMG_4003IMG_3980IMG_3974

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One Response to Ingen rädder för vargen här

 1. Ingrid Lindberg says:

  Jag tycker att det är fantastiskt att du har varit så här
  länge utan att ha hemlängtan förrän nu,.Jag brukar längta
  hem efter 2 veckor.Jag förstår att du inte uppskattade
  David Lynch,han gör ju jättekonstiga filmer,med väldigt
  mycket psykiga, otäcka stämningar.
  Dina söner blir nog glada när du kommer hem lite tidigare,
  än planerat.
  Ha det bra ♥Ingrid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>