Fin Bild

På väg till biblioteket (är där nu) såg jag en katt som sov tillsammans med en lite hundvalp, katten som var större hade hunden tätt intill sin mage och jag grämde mig att jag hade lämnat iphonen hemma. Förut när jag gått förbi djuraffären på rue Alberti så är hundarna i ett skyltfönster och katterna i ett annat men tillhör samma djuraffär.

Har varit stabilt solsken i flera dagar och idag 16 grader, numera vågar jag sitta även i sofforna nära stranden. Har kommit över att någon ”Albert” ska sätta sig. Igår fick jag en pratstund med 3 trevliga unga damer från Moskva, hon längst till höger på bilden har bott i Nice i 3 år. Det är lätt att tala engelska med ryskor. Med franska uppstår då och då problem. Jag läste ut Balkongboken igår och kunde känna igen svårigheterna med språket som paret Lindqvist i synnerhet mannen drabbades av i början. De har bott här i tolv år nu så språkproblemen är förbi men boken beskriver på ett humoristiskt sätt nybörjarproblemen.

Efter frukost idag postade jag Ingrids födelsedagspresent och ett brev till en 85-årig f.d. kollega. Kunde sköta postmaskinen utan hjälp. Det blir sparsamt med julkort i år. Jag deltar inte i övriga jultraditioner och är inte motiverad att skicka sådana kort. Bara till några som måste ha.  Har både tvättat och suttit vid stranden. Snart dags för en utflykt till en bergsby igen. Nära mitt kvarter finns ett ”Bridgerie” där det finns många bord med människor som spelar bridge på dagarna. Kan vara omväxling till boulespelandet. Finns en hel del julattraktioner på Place Massena, en drivs av att människor cyklar (se bild).IMG_3651IMG_3652IMG_3654

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fin Bild

 1. Ingrid Lindberg says:

  Det härliga vädret verkar hålla i sig,så skönt.
  Här är det -15 grader och snöar lite mest varje dag,mycket snöskottning.
  Hoppas att du kan ta kort på de gulliga djuren nästa gång du går förbi.
  Det är 3 svenskor på de 6 första platserna i slalom,bra gjort.(ser tv)
  Varför har du skickat en present? Vi hade ju slutat med det.
  Nu har min julledighet börjat så jag är jätteglad.
  Ha det bra ♥Ingrid.

  • Lena says:

   Glömde faktiskt bort att vi slutat med presenter, trodde det bara gällde julklappar. Men bra att vi slutat med det.Önskar dig en finfin ledighet !

 2. Ingrid Lindberg says:

  Ps:Tack i alla fall.♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>