Favoritplagg – Hur långt ska det gå ?

Klädstil – jag ?  Är jag som Margret Thatcher  noga med accessoarerna ? Min Björklidenbuff sitter hafsigt snurrad runt min högra handled. Flyttas snabbt till andningsskydd då luften förorenas av avgaser eller parfym. Eller så hamnar den som mössa vid behov. Ofta håller den borta håret och tar då emot svetten då jag joggar.

På Älvsborgsgatan fanns under mina första år i Majorna Jenny och Maria Lindbergs affär Bolla. Maria är designer och bor norrut, i Järvsö och Jenny stod i butiken. Hon, som också är journalist, hade en förmåga att på ett naturligt sätt skapa trivsel omkring sig. När jag absolut behövde köpa nya kläder var det dit jag gick.

En vit och svartrutig skjorta, märke Uno och av linné blev ett favoritplagg. Jag gläds åt att spela schack och skjortan påminner om det spelet. Dessutom känns linne svalt och luftigt i sommarvärmen.

Häromkvällen skulle jag bege mig till stan för att lyssna på Pro Musica, kammarkörens vårkonsert i Artisten. Tog då på mig denna ostrukna skjorta eftersom luften kändes så varm. Till den mina lätta lila byxor och sandaler. Klev av spårvagnen vid Valand och då hade himlen öppnats och det forsade ner vatten. Åskan small. Tur att jag var barfota i sandalerna och att paraplyet skyddade överkroppen. Klafsade in på Artisten och sökte en lämplig plats. Eftersom jag är doftöverkänslig väljer jag om möjligt en plats utan människor i närheten. Salongen var nästan helt full av uppklädda människor. Tredje raden vid sidan var helt tom, jag satte mig mitt i den och hoppades att ingen skulle komma . Jan Yngve introducerade och kören satte igång. Nuförtiden är det inte bara sången de måste behärska utan de flyttar sig ideligen. Jag hade denna kväll bara behov av att lyssna och satt hopsjunken med slutna ögon konserten igenom. Byxorna torkade under tiden.

Kvällen var fortfarande varm och jag kunde åka hem i ”bara skjortan”

Det står en lång spegel i min hall. Det har det inte alltid gjort. Om det beror på bristande uppfostran eller inte må vara osagt. Det har aldrig varit viktigt att spegla mig. Granska mig, granska kläderna. Och ja, jag har haft ett arbete som innebär daglig kontakt med låntagare. Kan inte hjälpas, jag la inte mitt krut på en fin klädstil.

Dagen efter mitt Artistenbesök kom jag in från gården iklädd den schackrutiga och ve och fasa, ett fyrkantigt hål under vänster bröst. BH-n under hålet i ljusan dager… Såg jag ut så här där jag satt på tredje raden till allmän beskådan ? Eller har jag råkat klippa ett hål då jag klippte bort tussar på Tussy på förmiddagen ?  Tyget runt hålet var extra tunt och utslitet. Jag hade inte ens märkt att favoritplagget var på sista versen. IMG_5415IMG_5403IMG_5404IMG_5412IMG_5400

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>