Doftande granar och flygfisk

Åter en dag som börjar med strålande solsken. Jag tog med mig ”Boken om det hemliga sällskapet” av Hylinger. En bok som jag stortrivs med att läsa och som tur är räcker den länge för det finns intressanta saker att titta på stranden och i vattnet . Det var nästan vindstilla idag så jag såg paddlare , många som simmade och fiskade. Fina hundar som slipper vara kopplade. Det råder samma norm här som i Sverige att man plockar upp efter sin hund. De som äger hundarna märker inte alltid vad som sker (hunden springer ju fritt ) men det brukar alltid vara någon som ser och säger till hundägaren  som då tar fram sin lilla påse. Ser ingen irritation utan både folk och hundar verkar väldigt harmoniska.

Jag såg ett stort stim av fiskar som hoppade sig framåt och efter ca 100m fick måsarna syn på dem (bilden). Vid lunchdags började det blåsa lite och på eftermiddagen kom en del moln. Jag gick till posten för att skicka iväg en födelsepresent i form av ett rek och en postvärdinna gjorde alla moment på en apparat som egentligen postkunden ska klara själv.

Apparaten har våg, en meny med olika val och ett myntinkast där man betalar.

Juldekorationerna växer för varje dag på Place Massena . Idag anlände ett stort antal färska granar. Ska bli intressant att se om de klarar sig till jul. Jag kommer att ta granvägen fortsättningsvis för att känna den goda doften.

Poliserna ser ut att ha det trevligt med varandra, kindpussas och skojar och skrattar. Men idag fick jag se ett brutalt ingripande. De plockade en ung tonårsgrabb och han bultades mot polisbilen några gånger och de slog honom i ryggen. Han visade Id-kort som skrevs upp. Vad jag såg innan var ett gäng killar 4-5 stycken( hade ej franskt utseende) som kom gåendes. En blev utvald och förödmjukad. oavsett om killen gjort något olagligt eller ej så ska man inte behandla en människa på det viset ! Jag blev illamående. Ögonblicket efter de släppt honom fortsatte de 5 poliserna att skratta och skoja med varandra som om ingenting hade hänt. Vad jag vet så ingår barnaga i fransk kultur.

Nu ska jag gå ut trots att det just mörknat. Café Opera är samlingsställe för svenskar varje onsdag kl.18.00. Kan vara intressant att kolla in.

 

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 Responses to Doftande granar och flygfisk

 1. Ingrid Lindberg says:

  Polisbrutalitet finns nog tyvärr lite överallt i vår värld,
  mer eller mindre,och är säkert mer vanligt när det gäller
  de som inte bor i landet.En tråkig människosyn som
  finns på alltför många ställen i världen.Lustigt att de
  har julgranar där,tänk så lite man vet.Kul att du hittade
  svenskstället Cafe´Opera,så att du får prata ditt eget
  språk ibland,kan kännas skönt ibland förstår jag.
  Ha det bra ♥Ingrid.

 2. Ingrid Lindberg says:

  Ps:Kul med alla hundar,voff.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>